Cele mai bune 23 de principii pentru o casnicie fericita

Top 7 teme pentru nunta ta din anul 2017
10 aprilie 2017
10 greseli pe care sa le eviti in alegerea rochiei de mireasa
2 mai 2017

Cele mai bune 23 de principii pentru o casnicie fericita

Casatoria este o “relatie de viata” intre doi oameni. Principiile casatoriei sunt modalitati, tehnici si metode care pot fi urmate de un cuplu pentru a intari si a proteja relatia lor de casatorie. Este un fapt real ca tot mai multe casatorii ajung la divort.

Vestea buna este ca exista principii care, atunci cand sunt aplicate in mod consecvent, pot salva o casatorie de dezastru. Daca aplicati cele douazeci si trei de principii de mai jos in relatia voastra, aceasta ar putea face o diferenta intre o casnicie fericita si una mai putin reusita.

1. Alegeti-va sa va iubiti unii pe altii, chiar si in momentele in care nu va mai placeti unul pe celalalt. Dragostea este un angajament, nu un sentiment.

2. Intotdeauna raspundeti la telefon atunci cand sotul / sotia dvs. suna. Cand este posibil, incercati sa opriti telefonul cand sunteti impreuna cu sotul / sotia.

3. Faceti o prioritate din a petrece timp impreuna. Alocati timp pentru o noapte consecventa. Timpul este “moneda relatiilor”, astfel incat investiti consecvent timp in casnicia voastra.

4. Inconjurati-va cu prietenii care va vor intari casnicia. Indepartati-va de cei care va pot face sa va compromiteti caracterul.

5. Aduceti rasete in casnicia voastra. Impartasiti momente de bucurie si chiar si in vremurile grele, gasiti motive sa radeti.

6. In fiecare argument, amintiti-va ca nu va fi un “castigator” si un “ratat”. Sunteti parteneri in tot ceea ce veti castiga impreuna sau veti pierde impreuna. Lucrati impreuna pentru a gasi o solutie.

7. Realizati ca o casatorie puternica are rareori doua persoane puternice in acelasi timp. Este, de obicei, un sot si o sotie, care devin din ce in ce mai puternice unul pentru altul in momentele in care celalalt se simte slab.

8. Prioritizati tot ce se intampla in dormitor. Este nevoie de mai mult de sex pentru a construi o casnicie puternica, dar este aproape imposibil sa construiesti o casatorie puternica fara ea.

9. Amintiti-va de faptul ca o casatorie nu este 50/50, insa divortul este 50/50. Casatoria trebuie sa fie 100/100. Nu se imparte totul in jumatate, iar ambii parteneri dau tot ce au.

10. Dati cei mai bun unii altora, nu resturile, dupa ce ati dat tot ce ati putut pentru oricine altcineva.

11. Invatati de la alti oameni, dar nu simtiti nevoia de a compara viata sau casatoria cu cea a altora. Planul lui Dumnezeu pentru viata ta este unic.

12. Nu puneti casatoria in asteptare in timp ce va cresteti copiii pentru ca altfel veti ajunge ca un cuib gol si o casnicie goala.

13. Nu tineti niciodata secrete unul de celalalt. Secretul este inamicul intimitatii.

14. Nu va mintiti unul pe celalalt. Minciuna distruge increderea si increderea este fundamentul unei casnicii puternice.

15. Cand ati facut o greseala, recunoasteti-o si cautati cu umilinta iertarea. Ar trebui sa spuneti rapid: “M-am inselat, imi pare rau, te rog sa ma ierti”.

14. Cand sotul/sotia va tradeaza increderea, iertati-l imediat. Aceasta va promova vindecarea si va creea ocazia pentru a reconstrui increderea. Ar trebui sa te grabesti sa spui: “Te iubesc, te iert, sa mergem mai departe”.

17. Fiti rabdatori unul cu celalalt. Sotul dvs. este intotdeauna mai important decat programul dvs.

18. Modelati tipul de casatorie care va face ca fiii vostri sa creasca pentru a fi soti buni si fiicele voastre sa creasca pentru a fi sotii bune.

19. Fii cel mai mare stimulent al partenerului tau, nu cel mai mare critic al lui. Fii cel/cea care ii sterge lacrimile, nu cel/cea care le provoaca.

20. Nu vorbi niciodata rau despre sotul tau / sotia ta altor persoane sau imprastie vorbe in mediul online. Protejati-va sotul in orice moment si in toate locurile.

21. Intotdeauna purtati inelul de nunta. Va va reaminti ca sunteti mereu conectat cu sotia / sotia si va reaminti restului lumii ca sunteti in afara limitelor.

22. Cand trebuie sa alegi intre a nu spune nimic sau a spune ceva sotului tau, nu spune nimic de fiecare data.

23. Nu luati in considerare niciodata divortul ca optiune. Amintiti-va ca o “casatorie perfecta” inseamna doar doi oameni imperfecti care refuza sa renunte unul la celalalt.


Bibliografie:

http://www.brides.com/story/pieces-of-best-marriage-advice-ever-collected-over-years